sábado, abril 12, 2008

'La pell freda', de Sánchez Piñol, ja té guió per passar al cine


Sembla que després de tants rumors ara va de debò!!!!

Noticia publicada a "el Periodico"




L'adaptació de la novel.la, traduïda a 26 idiomes, va a càrrec dels germans Pastor

Kanzaman, productora espanyola especialitzada en rodatges de Hollywood, n'adquireix els drets


Una illa hostil, éssers estranys que sorgeixen de l'oceà, por del que és incert, forces incomprensibles, misteri, batalles a vida o mort, sexe provocador, explosions, descobriments, exotisme, aventures en el sentit més clàssic i suspens. La pell freda combina amb encert els ingredients més buscats per les superproduccions. La novel.la d'Albert Sánchez Piñol, un èxit mundial que ha estat traduïda a més de 26 llengües, prepara el seu trasllat al cine de la mà de Kanzaman, la productora especialitzada en grans rodatges de Hollywood. L'empresa ha confiat als germans David i Àlex Pastor (foto), dos cineastes catalans que viuen a Nova York, l'escriptura del guió en anglès per fer- ne "una pel.lícula internacional amb estrena principal als EUA".

UN REGAL
El festival de cine de Cannes, que se celebra al maig, acollirà la presentació oficial d'aquest projecte, que està causant "furor" entre les productores nord-americanes. "Sobretot entre les participades per grans actors que veuen a La pell freda un regal professional", segons expliquen, des de Los Angeles, els socis de Kanzaman, Denise O'Dell, Mark Albela i Denis Pedregosa.
"Actors de primera línia internacional han intentat aconseguir-ne els drets i, al no obtenir-los, s'han posat en contacte amb nosaltres", informen, sense voler avançar cap nom. "Som al principi del procés encara que, com en la majoria de projectes que hem coproduït, el pressupost estarà molt per sobre del màxim que es destina a un rodatge a Espanya", expliquen, al.ludint a la seva participació a El reino de los cielos, de Ridley Scott, o a Los fantasmas de Goya, de Milos Forman.

RODATGE A ISLÀNDIA
Islàndia és la localització "idònia" per ambientar aquest film sobre un exmilitant de l'IRA que arriba a una illa del sud de l'Atlàntic, un lloc sense visibilitat cartogràfica on s'ha d'encarregar d'una estació meteorològica. "També vam pensar opcions més lògiques per a la producció, com el Canadà o Llatinoamèrica, i alguna de més pròxima". Part del pressupost es destinarà a fer que els efectes especials siguin impecables. "No volem una pel.lícula que només sigui d'acció. Les criatures han de ser tan creïbles com els humans, tant en les escenes de guerra com en les d'amor".

Àlex Pastor compara La pell freda amb El cor de les tenebres, de Joseph Conrad, i amb la grandesa literària de Robert Louis Stevenson. "Respira l'atmosfera dels grans llibres d'aventures, però té un punt més fosc". La doble lectura política, per al coguionista, és evident. La primera frase del llibre --"Mai no som infinitament lluny d'aquells qui odiem"-- és especialment significativa. "El gran mecanisme de propaganda bèl.lica és classificar l'enemic com a monstres i fanàtics. La novel.la fa un gir de 180 graus quan el protagonista descobreix que aquestes criatures tenen sentiments". Sánchez Piñol especifica que una novel.la depèn d'ell, però que el resultat d'una pel.lícula és imprevisible. "Depens de massa factors. Si falla el productor de fotografia es pot enfonsar. No és a les meves mans. Els guionistes diuen que volen preservar l'esperit del relat, i jo els ho agraeixo".

P.D gràcies Marinetix per la noticia!!!

2 comentarios:

Alejandro dijo...

Hola a todos
Tengo que comentaros que le he realizado una entrevista a Marti perarnau en mi blog. PASENSE Y LA VEN.

http://pasionsevillista.blogspot.com

Anónimo dijo...

potrebo, da preverijo:)